Wspierając działania Zespołu Lekarzy Oddziału Chirurgicznego Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Sierpcu w dążeniu do osiągania jak najwyższych standardów, diagnozy i leczenia mieszkańców powiatu sierpeckiego i nie tylko, oraz o zapewnieniu odpowiedniej jakości usług - Stowarzyszenie "Wspólnie dla Powiatu Sierpeckiego" podjęło działania, by pomóc w zakupieniu duodenoskopu, kolonoskopu, bronchoskopu i usg - ultrasonografu.                                           Dzięki temu sprzętowi lekarze Oddziału Chirurgicznego będą mogli wykonywać pełną diagnostykę chorób układu pokarmowego, wykonywać zabiegi usuwania kamieni z dróg żółciowych, oraz pomagać metodą mało inwazyjną w przypadku zaawansowanych nowotworów tej okolicy.                        Jest to szczególnie ważne w podniesieniu standardu leczenia naszych pacjentów, zabiegi wykonywane będą w miejscowym szpitalu (gdzie na dzień dzisiejszy pacjenci muszą wyjeżdżać poza teren powiatu) - a tym samym znacznie skróci kolejką oczekiwania na te zabiegi.                                      Wierzymy, że w Naszym powiecie i w całej Polsce jest wiele osób o wielkim sercu, że działając Wspólnie osiągniemy założony cel.                                                                                                                        Osobom, które przyłączą się do Naszej Wspólnej inicjatywy z głębi serca dziękujemy za przekazaną przysłowiową złotówkę.                                                                                                                                              Nr konta podajemy poniżej z dopiskiem "na zakup sprzętu medycznego-oddziału chirurgicznego".

Zarząd Stowarzyszenia WdPS

Bank BGŻ BNP Paribas S.A.      PL 22 1600 1462 1834 5252 0000 0001