SPOTKANIE ROBOCZE Z KIEROWNICTWEM ODDZIAŁU CHIRURGICZNEGO

dsc04851_3jpg

W dniu dzisiejszym w Szpitalu Powiatowym w Sierpcu, na Oddziale Chirurgicznym odbyło się spotkanie robocze z kierownictwem oddziału i Zarządem Stowarzyszenia WdPS.

 Spotkanie dotyczyło m.in. zasad działania potrzebnego sprzętu, skali potrzeb jak i jego znaczenia dla przebiegu leczenia, często ratującego ludzkie życie.

 Wierzymy, że podjęte decyzje dotyczące kierunków i sposobów pozyskiwania funduszy przyniosą oczekiwane rezultaty.

10 Lipca 2017 r

POMOC DLA ODDZIAŁU CHIRURGICZNEGO SZPITALA POWIATOWEGO W SIERPCU
img_0300jpg

Obecnie podjęliśmy się pomocy Szpitalowi Powiatowemu w Sierpcu - konkretnie Oddziałowi

Chirurgii.

Po obserwacji pracy tamtejszego Zespołu Lekarzy zarówno z pozycji pacjenta jak i zwykłego obserwatora, po zebraniu pozytywnych opinii od pacjentów, podjęliśmy decyzję o pomocy oddziałowi.

Chcemy wesprzeć działania  Zespołu Lekarzy Oddziału Chirurgicznego Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej w Sierpcu w dążeniu do osiągnięcia jak najwyższych standardów leczenia i diagnostyki.  W związku z tym Stowarzyszenie "Wspólnie dla Powiatu Sierpeckiego" podjęło się pomocy w zakupie duodenoskopu, kolonoskopu, bronchoskopu  i usg – ultrasonografu. Dzięki temu sprzętowi, lekarze Oddziału Chirurgicznego będą mogli wykonywać pełną diagnostykę chorób układu pokarmowego, wykonywać zabiegi usuwania kamieni dróg żółciowych oraz pomagać metodą mało-inwazyjną w przypadku zaawansowanych nowotworów tej okolicy.

 Sprzęt ten jest szczególnie ważny w podniesieniu standardu leczenia naszych pacjentów, ponieważ zabiegi wykonywane będą w miejscowym szpitalu (gdzie na dzień dzisiejszy pacjenci muszą wyjeżdżać poza teren powiatu) – a tym samym znacznie skróci czas oczekiwania w kolejce na te zabiegi.

07 Lipiec 2017 r