Stowarzyszenie powstało niedawno i zostało założone przez ludzi o wielkich sercach.           Chcemy nieść pomoc wszystkim potrzebującym, niezależnie od miejsca zamieszkania.

Nadrzędną wartością naszego Stowarzyszenia jest nadzieja, która potrafi dodać sił w najtrudniejszym czasie. Pragniemy dotrzeć do osób chorych i cierpiących, do osób starszych i młodszych, do rodzin gdzie każda iskierka człowieczeństwa może znaczyć bardzo wiele. Pragniemy podejmować i wspierać wszelkie działania w zakresie ochrony zdrowia i pomocy społecznej, promować zdrowy tryb życia, profilaktykę i edukację. Chcemy również działać na rzecz dzieci i młodzieży poprzez promowanie sportu, turystyki i aktywnego wypoczynku. Wiemy również jak wiele młodych osób z niesamowitym talentem nie ma możliwości rozwoju – im również chcemy pomóc. Jednym słowem chcemy działać wszędzie tam, gdzie potrzebna jest nadzieja na lepsze jutro.

Wiemy jak ciężko jest żyć ze świadomością samotności w swoim cierpieniu. Jesteśmy tu, ponieważ Wspólnie możemy więcej. Jesteśmy tu, ponieważ realizując nasze cele, naszą misję opartą na swoistym kodeksie moralnym, pragniemy zmienić każdy maleńki świat – ludzkie życie.